Divison 1 Mellersta Svealan (Herrar)

Ja då är den preliminära serie indelningen klar. Som det ser ut är alla 6 östgötalag i samma serie. Kommer bli en otrolig rolig serie. Hela 6 lag inom en radie på 9 mil. Helt okej att åka o titta:).

Serien ser ut såhär:

Division 1 Mellersta Svealand
Axbergs IF
BK Vingen
Finspångs IBK (ner)
Karlskoga IBF
Lillån IBK (ner)
Linköping IBK Ungdom
Mjölby IBK
Nykvarns IF
Solfjäderstadens IBK
Södertälje IBS
Torshälla IBK
Åby IBK (upp)

Axberg klarade sig precis för att ta en div 1 plats om jag läste rätt. Nykvarn slogs om att få kvala uppåt till allsvenskan men förlora sista matchen emot werstervik. Åby som har krigat sig upp ifrån div 3 och bara förlora 2 st matcher på hela sin säsong? Ska detta hålla i sig även i 1an?. Kommer bli kul o se med sina toppnyförvärv ifrån Vingen. Kalskoga o torshälla har jag inte för bra koll på. Tror dem låg i samma serie som alla div 2 lagena för säsongen. Tror dem hamna runt mitten. Men dem har säkrt gjort nåra nyförvärv. Sen finspång då, Med nya laget tror jag att det kommer gå riktigt bra. Det behöver finspång. Ska försöka få reda på vilka som är klara o så o presentera dem här.

Så denna säsong kommer det bli o se mycket div1 innebandy. Kommer nog bli en bra säsong:)

Show.

div 2 kommande säsong?

Undra hur många lag som komemr finnas i div 2?. Vad jag har förståt så kommer IBF Norrköping ta steget ner till Dam utveckling. Frågan är hur antvarden kommer göra? Fått veta att "Bojjan" har vart o provtränat med lite olika klubbar o norrköping. I mina ögon så var det hon som var farligt. kan bli tufft för antvarden i d2an.  Sen får vi verkligen hoppas att linköping IBK tar fram ett div 2 lag i damer. Hört lite rykten om att dem ska göra de med. Men vad som händer vet man ju inte?. Sen är det frågan om vingen kommer forsätta i du? samma för westervik var ju med o slogs i toppen av DU. Och i DU spelar många div 2 spelare där med. Dem ståg sig bra där. Så kunde va kul ifall dem tog steget upp. Men det blir en lång o tråkigt resa ditt. Men de får man leva med:) Hälldre 12 lag i div 2 istället för fler lag i DU än i D2.
Idag lottades preliminärt allsvenska serierna. Dem ser ut såhär:

Norra:
FBC Uppsala
Granlo BK
Gävle GIK
Hagunda IF
IBK Handen
Järfälla IBK
Kais Mora IF
Odelberg/ingarö IBK
Sandåkerns SK
Tyresö Trollbäcken IBK (Ifrån SSL)
Visby IBK
Älvsjö AIK

Södra:
Fagerhult Habo IBK
Färjestadens IBK
IBK Landskrona
IBK Lidköping
Jönköpings IK
Karlstad IBF
Lindås IBK
Onyx IBK
Partille IBS
Skoghalls IBK
Växsjö IBK
Örebro SK IBK

Kommer bli riktigt tuffa matcher hela säsongen igenom. I norra hoppas jag att kais Mora klarar de. och i Södra är det ju förstås Onyx. Gillar deras spel. Inte sätt många lag med den passningsförmågan.
imorron kommer div 1 s serieindelingar ut.
Ifrån östgöta är det hela 6 st lag.

Finspångs IBK
Mjölby IBK
Solfjäderstadens IBK
BK Vingen
Åby Oilers
Linköping IBK Ungdom

Kommer bli riktigt kul o se vilka lag som kommer komma i samma serie. Först trodde vi att alla skulle komma i samma serie?. Men har hört att dem ska dela upp alla lag. Och det kan va rätt tycker jag. För då kan fler lag ta ett steg upp. Men det lag som kommer gå sämst för är nog tyvärr BK Vingen efter att ha tappat sina toppspelare. Och fler är nog påväg. Kommer bli kul att följa åby som är nykomllingar på denna nivå.
Show.




Silly Season 2010.

Var inne o surfade lite på Fjäderns hemsida där det stog att martin hovlund tar steget upp till allsvenskan.
Kan bli intressant.
Undra ifall didrik kommer gå också? eller om han stannar kvar i motala.
Såg även att mjölby gjort klart med en ny spelare. Taget ifrån deras hemsida:

Nu är det klart att Niclas Johansson återkommer.

Efter en mycket bra säsong 2008/2009 i Mjölby IBK valde Niclas att pröva lyckan i Norge under säsongen 2009/2010. Niclas har spelat i Fjerdingby i norska elitserien och han har återigen presterat goda resultat. Det är därför roligt för oss att vi nu har klart att Niclas återkommer i svart/gul tröja nr 23 till hösten.

Välkommen hem Niclas och välkommen åter i Mjölby IBK hälsar sportkom.


Kan bli intressant vilket lag i östergötland det kommer gå bäst för.

Leter efter mer övergångar.

Show.






Lite nytt.

Idag på våran sista träning för denna säsong så var en ny tilltänkt tränare på besök o prata lite med tjejerna o så. Tyckte att det lätt bra o tjejerna verkade gilla de dem hörde.
Fasts det innebär nästan 3 dagar träning under hela sommaren. Så kommer bli tufft för tjejerna.
Med allt slit så får vi hoppas att det ger resultat.

Min tränar roll är väl lite luddig ?. Vet inte vad som kommer hända eller nåt. Kan bli så att man lägger ner för ett tag framöver o bara följer laget ifrån läktaren. Men som sagt inget är klart än o hur det kommer bli.

Under lördagen har vi klubbens avslutning där alla lag kommer finnas med. Så blir de lite mix lag under dagen o lite medalj utdelning o så.
Kommer nog bli en rolig dag.

Nu blir det sängen o så får jag äntligen sova imorron:D hurra:D. Ska bli skönt.

Show.

Laget inför S 2010/2011

Hade ett litet möte igår. Och dem flesta har nog tänkt o spela kvar här. Några vet inte riktigt hur dem kommer göra med skola o så. O nån ville inte bestämma sig innan försäongen börjat o så.

Så det känns lite som vi kommer stå med samma lag nästa år som vi stog med iår. Men vi hoppas på lite nyförvärv.
Så ifall nån innebandy spelare läser denna blogg kan ni kontakta mig ifall ni är intresserade att spela i FIBK.
Finns på [email protected].

Show.

Lite Silly Season 2010

Var inne o titta lite på nya div 1 laget i norrköping. Åby Oilers. Har gjort klart med 5 st nyförvärv.
Dem är:

Jonathan Karlsson (ny från BK Vingen)

Johan Strandberg (ny från BK Vingen)

Mattias Sjödin (ny från Finspångs IBK)

Olof Johansson (ny från KFUM Norrköping)

 

Intressanta namn.

 

Tror åby kommer bli ett rätt så slagkraftigt lag. Alla kämpar för alla. Ska bli kul o följa detta lag.

Nu är det frågan hur det kommer gå för BK Vingen när man tappar sin bästa målskytt?. Om dem 2 går så tror jag att fler kommer gå med. Då kommer det bli tufft för Vingen att hålla sig kvar i 1an. Men dem kan nog hitta lite nyförvärv också.


Som ni kunde läsa i Tidningen för nån vecka sen så vart vårat första nyförvärv klar för finspång det är unga målvakten ifrån IBF norrköping. Adam Segerberg. Såg honom stå i HJ 17 SM. Riktigt ettrig i målet. Tror det kommer gå bra för honom. Verkar va hungrig o vilja utveklas. Tror han kommer utveklas här. Tidningsutklipp: http://www.folkbladet.se/sport/artikel.aspx?articleid=5146249.

 

 

Sen kan finspångs innebandy va riktigt nöjda med sitt andra nyförvärv. Anders Engberg kommer hem ifrån SSL klubben Warberg. Han har vart där i 2 säsongen blandannat spelat en SM FINAL. Där dem fick stryck av aik. Så det ser just ut nu för FIBK med sina nyförvärv. Tidnings utklipp: http://www.nt.se/sport/artikel.aspx?ArticleID=5943071

 

Vet att dem prov spelar några mer nu. Så det ser just ut just nu:)


På dam sidan i FIBK har det inte hänt nåt nytt än. Hoppas det kommer börja hända lite grejer under nästa vecka.


Ifall ni hör nåra mer bra övergångar så hojta till så lägger jag ut de. Skriv till [email protected] .

 

Show.


Torsdag / Fredag / Lördag / Söndag

Torsdag:
Ja i torsdags så drog jag till jobbet vid halv 10 idag. Skulle göra mitt extra jobb som jag har fått hos total media o köra ut lite focus finspång till vissa företag o så. Var väl klar runt 1. Drog ner o satte mig o jobba lite fram till 3 då jimmy kom ner o vi satt väl i 1 timme typ o gick igenom lite tränings schema o så inför säsongen o snacka om lite annat. Efter de så vart de hem o hämta Innebandy grejerna för idag skulle vi spela innnebandy med jobbet. Vi fick ihop 7 st personer. Gick riktigt bra för mig. Men hade problem med ryggen under tiden. Så var inte så roligt men men.
Efter innebandy stressa jag in i duschen sen klädde på mig för att åka ner till statiol o ställa min bil för att bli upphämtad av illor. Vi skulle åka in o titta lite på SM. Lena är ju med där o coatchar. Så vi tittade på när killarna vann med 6-3. Vi har 4 st finspångare med i kill laget. Markus Persson, Andreas Lanberg, Andreas Gustavsson, Marcus Sjöberg. Vi drog när det var 10 min kvar av den matchen för att vi skulle hinna åka till oxelösund för att titta på tjejerna. Vi var i nyköpings Multihall o tittade på killarna. Så var 15 min emellan ungefär. Vi hann fram vi missade första minuten. Tjejerna mötte göteborg som har halva laget ifrån Pixbos div 1 lag. Så var en tuff match emot dem. Så det vart en förlust med 8-0. Men var bara o ta nya krafter inför morgon dagen för dem. men tyvärr så vart det förlust för dem båda matcherna dagen efter. Så dem kom sist i gruppen. För killarnas del vart de 2 vinster 1 förlust o 1 lika. Tyvärr räkte inte de. Dem kom 3 a i gruppen. Vart målskillnad affär mellan 2an o 3an. Bättre lycka nästa år killar o tjejer.
I fredags då.
Drog till jobbet körde där till 1 ungefär. Sen drog jag hem o käka lite o chilla lite. Runt 7 så drog jag till jakob o festa lite. han fyllde förra fredagen så vart idag han hade festen. Dem som var där var: Jakob, Johanna, Tobbe, Tillis, Ja. Inte så många men vi hade trevligt o så:) Kom hem runt halv 2. Var bara lägga huvet på kudden så sov man:P.
Lördagen:
Lördagen så ringde mamma vid halv 10 o sa att vi skulle åka o byta till sommardäck på bilarna. Var skapligt trött eftersom jag hade kommit i säng sent. Men vi åkte upp till pappa vi hade däckena där o bytte på hennes o min bil. Tog väl typ 1 timme. Så gick rätt bra. Fick lite ficka på de. Efter de så drog jag hem o bara tog de lungt vid 7 fick jag mat hos mamma. Bra o bo nära mamma:). Efter de vart de spelkväll:) Satt o nötte lite cs.
Idag då:
vet inte rikgtigt vad som kommer hända. Men var skönt o vakna o se att solen skinner. Då blir man glad av att gå upp:). Men blir nog en rätt lungn dag inför jobb veckan.
Skriver lite mer imorron om vad som hände idag o vad som kommer hända under veckan.

Show.

Liten smyggtitt.

Var uppe o tittade på vårat kommande A-Lag till hösten. var nåra nya som var där o tränade. Tror nog ifall dem kan knyta till sig dessa killar så tror jag att det kommer gå bra inför denna säsong. Med en bra försäsong så borde vi kunna få kvala upp till allsvenskan kommande säsong.
Vi hoppas på de bästa.
Lite om damerna då. Har inte hänt så mycket om själva laget än så länge. De vi vet just nu är att det kommer bli ändring i ledarstaben inför kommande säsong. Så vi är på jakt efter en annan som ska kunna komma o träna laget ihop med den personen som blir kvar i staben.

Så vi är ute på jakt lite. Så har vi nåra tjejer som vi är intresserade av som vi kommer höra av oss inom en snarframtid. Så dessa blir klara ifall dem är intresserade tills försäsongen som drar igång i Juni.
Ska försöka informera så mycket som möjligt om jag hör nåra roliga över gångar eller nåt liknande:)
Imorron då

Då blir de o åka till jobbet vid 10 tiden och hämta upp focus finspångs tidningarna sen åka o dela ut dessa. Sen blir de o åka tillbaks till jobbet o köra på lite där. Sen vid 3 kommer jimmy R förbi o vi ska titta lite på tränings tider o så inför kommande säsong. Sen efter de blir de iväg o spela innebandy med jobbet, ska bli skönt o röra lite på sig igen:), Sen direkt efter om de inte blir träning så blir det en resa upp till Nyköping o titta in lite SM matcher. halv 8 kör HJ 17 laget. Sen runt 21.15 kör DJ. De laget som vi spelade lika emot igår. Men hoppas denna match hjälpte dem att man måste gå in 100% varje match. Man kan inte leka runt o tro att allt ska gå jätte bra för man möter lite sämre motstånd. Så tror dem fick sig en läxa nu o tar åt sig, Så dem tar sig ett par segrar under denna helg.

Show.




Så alla vet.

Tänkte bara säga de att de jag skriver i denna blogg det är helt mina egna tankar jag skriver om. Har inget med laget/klubben jag är med i.


Sen tänkte jag bara nämna ifall ni läser min blogg så märker ni nog att det kan bli lite stav fel. Ord blir lite omkastade ibland. Jag har dyslexi. Men jag gör så gott jag kan. Tycker det är kul att skriva. Så försöker skriva så bra so möjligt för att ni ska kunna läsa de jag skriver. Ifall ni har nåra synpunkter eller nåt så kan ni maila de till [email protected].

// Joakim Bengtsson


Show.

Match Finspång/Mjölby Vs DJ 17 Ö-Laget

Ja igår kväll åkte jag med 4 st spelare ifrån FIBK : Sanna Sanne MalinB Emelie till mjölby för att göra en ihop slagning med mjölby för att möta Ö-laget DJ 17.

Vi fick ihop 11 st spelare. Så vart 3 st backar 2 centrar o 6 anfallare. Tyckte det var en bra mix. Tyckte spelarna hittade varann endå att dem inte spelat ihop nån gång. Lite svårt med namn men man lärde sig. Jag var match coatch åt tjejerna.

Laget vi hade:


Från mjölby:
Hanna 2+1
Moa
Jonna
Jossan
Maria
Linda
Elin
Mattias (Målis)

Från Finspång:

MalinB 2
Sanna
Sanne
Emelie.

Matchen:

Vi började med ett lågt försvar spel nån meter över halva. För vi visste att Ö-laget var många så dem skulle köra slut på oss ifall vi gick upp o körde fullplans press. Så vi backa hem o bara höll defensiven. Tyckte det gick riktigt bra vi tröck ut dem mot kanterna där dem är ofarliga. Sen mitten av första lyckas Hanna skjuta ett skott från kanten som glider in. 1-0 till Blandade laget som tjejerna ville att vi skulle kalla oss.
Men efter ca 3-4 minuter efter vårat mål släpper vi en yta o DJ har kviterat 1-1.
Så slutade period pausen.
I andra var vi inte rikitgt med för östgöta laget får gå upp till 3-1 innan hanna hittar en lucka åter igen ute ifrån kanten på målvakten. 3-2 Vi börjar komma tillbaks. Men lite innan mitten av perioden så slår bagge i DJ en passning in framför våran målbur som tyvärr Jonna lyckas styra jätte snyggt med foten upp i högra krysset. Så DJ utökar sin ledning till 4-2. inför sista perioden.
Vi forsätter kriga o de ger utdelning Malin lyckas från lite över mittlinjen gå in o dra ett dragskott som satte sig fint i högra krysset. 4-3 vi närmar oss. 4 minuter innan slutet så slarvar DJs back så malin kan ta bollen o går emot målvakten o lägger en backhand under målvakten KVITTERAT 4-4. Då tar DJ time. Vi pratat ihop oss att vi bara skulle backa hem o hålla våra spelare. 4-4 var som en seger för oss.

O så slutar matchen 4-4.

Summering:
Tycker det är kul att 2 lag kan funka så bra ihop. Aldrig spelat med varann tidigare men endå gå in o spela lika emot östergötlands bästa 17/16 åringar. Riktigt bra.
Så vill tacka alla tjejer som var med under denna kväll. Var riktigt kul att få va med o coatcha er.
Nu är det snart dags för peking o äta lite med jobbet. Sen blir det en lungn kväll hemma.

Show.

Mån , Tis , Ons.

Måndag Slapp dag
Ja i måndags var det dags o jobba igen då. Gick rätt bra o jobba, dagen flöt på bra. Vart inte så mycket mer gjort denna dag. Typ slappa o lite så.

Tisdagen vart lite mer.
Upp o jobba först sen åka till morsan o äte o ha lite sällskap sen skjutsa syrran till Råssla hallen där hon dömde en P14/15 match mellan IBF norrköping - IBF Antvarden. Riktigt tuff match där ibf kan ta en rätt så enkel vinnst. Men Fysiskt så var matchen tuffare lite höger krokar mot ansikte var nära på att utdelas. Killen svinga men missade. Var nog tur att han missade också.
Trodde inte att det kunde hända i sånhärna låga serier???
Efter vi dömt så åkte vi till träningen kom lite sent men var bara typ 6 tjejer där. Så dem körde bara till 9. Så han o va där i 20 min. Sen hem o sova.

Idag då.
Åkte till jobbet som vanligt var där ett tag sen åkte jag iväg ett varv o skulle hälsa på CC men ingen var där. Så åkte hem till mamma o hade lite sällskap sen drog jag iväg ner till Peking (Mat ställe) o käka med jobbet. Vi käckar där varje onsdag. Sen efter de så drog jag tillbaks till jobbet o hjälpte P00 med dator o lite sånt inför kvällen dem skulle ha avslutning.
Sen var de hem en snabbis. Sen bar de iväg till mjölby. Åkte o hämta lena sen åkte vi till mjölbys galleria för att använda min julklapp. Var ett kort där jag kunde handla för 300 kr på dressman. Var skit bra tänkte jag räcker till ett par jeans eller en tröja. Men när vi väl kommer ditt så ser vi att det är rea. Skit bra. Fick 2 par jeans o 2 par tröjor för 400. Gick på 1700 igentligen:) Så känns riktigt skönt. Var ett tag sen jag köpte lite nya kläder. Men nu har man köpte lite.
Efter de så åkte vi vidare till lagmans hallen. Malin skulle prov spela lite med mjölbys damlag. Lena är ju där o tränar dem. Så vet inte riktigt hur hon har fått malin o vilja börja pendla. men som sagt det är inte klart än ifall malin kommer gå ditt eller inte. Hon ska först åka tillbaks till norge i 2 månader innan hon kommer hem o bestämmer sig för vart hon ska spela.

Nu blir det sängen. Frukost halv 9 på jobbet imorron.

Show.

RSS 2.0